Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Υπεριδρωσία είναι η παθολογική υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, πέραν της ποσότητας που απαιτείται για την φυσιολογική θερμορύθμιση. Η υπεριδρωσία διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρώτη είναι συνήθως εστιακή, οφείλεται σε δυσλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και μπορεί να υπάρχει γενετική προδιάθεση. Ξεκινά συνήθως στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Η δευτεροπαθής οφείλεται σε ενδοκρινικές, μεταβολικές ή άλλες διαταραχές.

Οι κύριες εντοπίσεις της πρωτοπαθούς εστιακής υπεριδρωσίας είναι οι μασχάλες, τα πέλματα και το πρόσωπο. Άλλες εντοπίσεις μπορεί να είναι η οσφύς και το στήθος. Η θεραπεία της υπεριδρωσίας γινόταν μέχρι τώρα με εφαρμογή αποσμητικών και αντιιδρωτικών ουσιών χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η σύγχρονη αντιμετώπιση της γίνεται με έγχυση βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α (botox-dysport) και με θεραπεία υπεριδρωσίας.

Χατζηγιαννάκης Ευστράτιος - Δερματολόγος - Ιωάννινα

Θεραπεία Υπεριδρωσίας με botox

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με Botox έχει πλέον προστεθεί στο οπλοστάσιο του δερματολόγου. Αποτελεί την θεραπεία εκλογής για την παλαμιαία υπεριδρωσία, καθώς και για την υπεριδρωσία μασχαλών και πελμάτων. Το Botox (αλλαντική τοξίνη τύπου Α) αναστέλλει την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων και μειώνει την εφίδρωση.

Πριν την θεραπεία προηγείται χαρτογράφηση της περιοχής με test αμύλου-ιωδίου. Στην συνέχεια εγχύεται το Botox ενδοδερμικά με τρόπο κατά το δυνατόν ανώδυνο. Η θεραπεία υπεριδρωσίας με Botox είναι θεραπεία εκλογής για την παλαμιαία υπεριδρωσία, που ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς.

Διάρκεια δράσης της θεραπείας

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες, αν και έχει παρατηρηθεί πιο παρατεταμένη δράση μετά από πολλές εφαρμογές. Στην παλαμιαία υπεριδρωσία η διάρκεια δράσης του κυμαίνεται από 5 έως 8 μήνες.

Επιλέξτε ημερομηνία & ώρα και προγραμματίστε το ραντεβού σας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Τρίτη
Πέμπτη – Παρασκευή

09:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00

© dermstyle 2022

Κατασκευή Website Ιωάννινα