Θεραπείες Ρυτίδων

To Μπό-τοξ ή Ντύσπορτ είναι ένα σκεύασμα που παράγεται από μια πρωτεΐνη, την βοτουλινική τοξίνη και είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και βελτίωσης των ρυτίδων έκφρασης, όπως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια ‘’ πόδι χήνας’’, λαιμό και άνω χείλος. Η πρωτεΐνη αυτή δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες με αποτέλεσμα να προκαλείται προσωρινά μείωση της κίνησης των μυών, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους και έτσι οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά.

Είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά από την 3η-5η ημέρα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα την 15η ημέρα. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 4-6 μήνες ανάλογα την ηλικία του θεραπευόμενου, τον τύπο δέρματος, καθώς και της κινητικότητας των μυών του προσώπου. Συνήθως γίνεται ένας επανέλεγχος την 20η – 25η ημέρα, έτσι ώστε να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να παρατηρήσουμε εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία εφαρμογής ή αίσθημα βάρους ,τα οποία όμως υποχωρούν από μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες και δεν ενέχουν κάποιο κίνδυνο.

Χατζηγιαννάκης Ευστράτιος - Δερματολόγος - Ιωάννινα

Μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες 4 ώρες θα πρέπει:

  1. Να παραμένουμε σε όρθια θέση ,αποφεύγοντας να ξαπλώσουμε.
  2. Αποφεύγουμε να τρίβουμε την περιοχή της θεραπείας.

Για τις επόμενες 2-3 ημέρες θα πρέπει να αποφύγουμε:

  1. Την έντονη άσκηση
  2. Αλκοόλ
  3. Ζεστό νερό ή αέρα

Θεραπεία ρυτίδων για μικρότερες ηλικίες

Υπάρχει επίσης και το Baby Μπό-τοξ ή Actors Μπό-τοξ στο οποίο χρησιμοποιούμε μικρότερες δόσεις φαρμάκου. Συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερης ηλικίας άτομα για να προληφθεί ο σχηματισμός ρυτίδων και να καταφέρουν να διατηρήσουν την φρεσκάδα χωρίς να μειώνονται οι εκφράσεις του προσώπου.
Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η θεραπεία αυτή γίνεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς όπως Δερματολόγο και Πλαστικό Χειρουργό.

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η θεραπεία ρυτίδων είναι ίδια παντού και την έχω βρει σε πολύ καλή τιμή που με συμφέρει

Πραγματικότητα: Η επιλογή φθηνών λύσεων και προσφορών είναι επικίνδυνη. Η ποιότητα του υλικού είναι σημαντική, διαφορετικά έχουμε ανεπαρκές και μικρής διάρκειας αποτέλεσμα.

Ειμαι πολύ νέα για να κάνω θεραπεία ρυτίδων

Πραγματικότητα: Η χρονική στιγμή για να κάνουμε θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας αλλά της δραστηριότητας των μυών. Υπάρχουν πρόσωπα με έντονη εκφραστικότητα με αποτέλεσμα ακόμα και σε μικρή ηλικία να παρουσιάζουν μόνιμες ρυτίδες. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να προβούμε σε ένα Baby Μπό-τοξ.

Επιλέξτε ημερομηνία & ώρα και προγραμματίστε το ραντεβού σας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Τρίτη
Πέμπτη – Παρασκευή

09:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00

© dermstyle 2022

Κατασκευή Website Ιωάννινα