Μεσοθεραπεία Ετερόλογη και Αυτόλογη

Η μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος έχει γίνει εξαιρετικά περιζήτητη σε άτομα που θέλουν να διατηρήσουν την φρεσκάδα της επιδερμίδας τους και να προλάβουν τα σημάδια της γήρανσης. Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε στην Γαλλία την δεκαετία του 1970 και συνίσταται στην έγχυση ενός πολυβιταμινούχου σκευάσματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα, που εφαρμόζεται με ενέσιμο ή μη τρόπο. Η μεσοθεραπεία προσώπου και ματιών αναζωογονεί το δέρμα, επαναφέρει την ελαστικότητα του, προσφέρει ενυδάτωση και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή χωρίς σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες.

Γίνεται έγχυση ενός μείγματος βιταμινών, αμινοξέων, και υαλουρονικού οξέος (ΗΑ) στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, σε βάθος ελάχιστων χιλιοστών, με μια ψιλή βελόνα που αφήνει -στην κυριολεξία-μια σταγόνα στο κάθε τσίμπημα. Με την τεχνική αυτή καταφέρνουμε να δώσουμε στο δέρμα τις θρεπτικές αλλά και άλλες ουσίες που χρειάζεται, στην ποσότητα που τις χρειάζεται, ακριβώς εκεί που τις χρειάζεται.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Τα συστατικά του μείγματος της μεσοθεραπείας είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να συμπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για την υγεία και την άμυνά του εναντίον των βλαπτικών παραγόντων του περιβάλλοντος, αλλά και να αναπληρώνουν ουσίες που χάνονται με την πάροδο της ηλικίας, όπως το ΗΑ.

 • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ(ΗΑ): H χρήση του ΗΑ στο σκεύασμα της μεσοθεραπείας δεν βοηθά στην πλήρωση και την εξάλειψη των ρυτίδων, αλλά έλκει περισσότερο τα μόρια του νερού προσφέροντας βαθύτερη ενυδάτωση και αναζωογόνηση στο δέρμα
 • VIT C: ισχυρό αντιοξειδωτικό, με δράση στην σύνθεση κολλαγόνου, την αναστολή των ελεύθερων ριζών, οξυγόνου και της υπερπαραγωγής μελανίνης
 • VIT E: ισχυρό αντιοξειδωτικό, με δράση κατά των ελεύθερων ριζών
 • VIT A: έχει αποδεδειγμένη αντιρυτιδική δράση, μειώνοντας το πάχος της επιδερμίδας και αυξάνοντας την ελαστικότητά της, ρυθμίζοντας τις διαδικασίες επούλωσης του δέρματος
 • ΑΜΙΝΟΞΕΑ: προάγουν τη σύνθεση πρωτεϊνών (κολλαγόνου και ελαστίνης) από τους ινοβλάστες (αύξηση κολλαγόνου έως και 250% σε 72 ώρες)

ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΥΡΙΤΙΟ: το οργανικό πυρίτιο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αντιγηραντικά συστατικά στη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά με το πέρας του χρόνου μειώνεται σε ποσότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος και την μείωση του συνδετικού ιστού. Ο βασικός του ρόλος είναι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών, η αντιοξειδωτική του δράση, αλλά και η ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεσμεύοντας τα μόρια νερού. Αυξάνοντας λοιπόν την ποσότητα του στο δέρμα, αυτό συσφίγγεται, διεγείρονται τα κύτταρα, αδρανοποιούνται οι ελεύθερες ρίζες και μειώνονται οι ρυτίδες.

Ένας δεύτερος πολύ σημαντικός ρόλος είναι η ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοΐασης του δέρματος, που προκαλείται από τα τσιμπήματα που επιφέρει στο δέρμα η μικροβελόνα που χρησιμοποιείται για την μεσοθεραπεία. Συγκεκριμένα, τα τσιμπήματα ενεργοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων γύρω από την περιοχή της θεραπείας, που με την σειρά τους ενεργοποιούν τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Από την άλλη μεριά, η μη ενέσιμη μέθοδος είναι η μεσοθεραπεία με microneedling (κεφαλή με 12 μικροσκοπικές λεπτές βελόνες), η οποία ανοίγει μικροοπές στο δέρμα αυξάνοντας την διαδερμική απορρόφηση των ουσιών καθώς και την παραγωγή του κολλαγόνου κ της ελαστίνης.

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Πέρα από την κλασσική μεσοθεραπεία με το μείγμα των σκευασμάτων υπάρχει και η αυτόλογη. Η εν λόγω θεραπεία αξιοποιεί το πλάσμα που υπάρχει στο αίμα του θεραπευόμενου, για αυτό τον λόγο άλλωστε, πριν ξεκινήσει η εφαρμογή γίνεται αιμοληψία περίπου 10ml αίματος από τον γιατρό. Πιο συγκεκριμένα η μέθοδος αυτή εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων, για να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική αναγέννηση.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:

 • ΠΡΟΣΩΠΟ
 • ΛΑΙΜΟ
 • ΜΑΛΛΙΑ
 • ΝΤΕΚΟΛΤΕ
 • ΜΑΤΙΑ
 • ΜΗΡΟΙ Κ ΓΛΟΥΤΟΙ
 • ΚΟΙΛΙΑ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ:

Η θεραπεία προσώπου και σώματος γίνεται με την βοήθεια τοπικής αναισθητικής κρέμας η οποία συνήθως προηγείται της διαδικασίας. Το μείγμα της μεσοθεραπείας εγχέεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Αμέσως μετά την θεραπεία παρουσιάζεται μια ερυθρότητα που διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ τα σημάδια από την θεραπεία υποχωρούν σε 6-8 ώρες και μπορούν να καλυφθούν με make-up. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες 10 ημέρες και με την πάροδο του χρόνου γίνονται ακόμα πιο αισθητά.

Για την μεσοθεραπεία προσώπου χρειάζονται συνήθως 3-4 συνεδρίες, μια κάθε μήνα και στην συνέχεια γίνεται συντήρηση κάθε 5-6 μήνες ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος, την ανταπόκριση της επιδερμίδας και του «κοκτέιλ ουσιών» που θα επιλέξουμε.

Η μεσοθεραπεία σώματος απαιτεί 6-8 συνεδρίες, μια κάθε μηνά, αν και ο ακριβής αριθμός έχει να κάνει με το μέγεθος του προβλήματος (τύπος κυτταρίτιδας, Λιποδιάλυση-Ψωμάκια) καθώς και με το αν συνδυάζεται με συστηματική άσκηση και διατροφή.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ:

Εφαρμόζεται κυρίως για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας. Μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και για την αναδόμηση της αδύναμης τρίχας, την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και την μείωση της πιτυρίδας. Η συχνότητα των εφαρμογών είναι κάθε 4-6 εβδομάδες τους 6 πρώτους μήνες και το αποτέλεσμα συντηρείται με 1 συνέδρια ανά 6μηνο.

Σε κάθε περίπτωση κλείστε ένα ραντεβού και ο γιατρός θα σας προτείνει τις εναλλακτικές μεθόδους που είναι ιδανικές, έτσι ώστε μαζί να καταλήξετε στην κατάλληλη μορφή μεσοθεραπείας που σας ταιριάζει.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

Σε γενικές γραμμές η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη αισθητική μέθοδος χωρίς κινδύνους. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με ευαίσθητο δέρμα που εμφανίζουν ελαφρύ πόνο, ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις. Όλα αυτά όμως είναι παροδικά και υποχωρούν μετά από μερικές ώρες ή ημέρες. Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και μολύνσεις, θα πρέπει να φροντίσετε την υγιεινή της περιοχής διατηρώντας την πλήρως καθαρή.

Επιλέξτε ημερομηνία & ώρα και προγραμματίστε το ραντεβού σας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Τρίτη
Πέμπτη – Παρασκευή

09:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00

© dermstyle 2022

Κατασκευή Website Ιωάννινα